Президентството обявява открита процедура за доставка на медицинско оборудване за лечебни

...
Президентството обявява открита процедура за доставка на медицинско оборудване за лечебни
Коментари Харесай

С парите от Българската Коледа ще бъде закупено медицинско оборудване |

Президентството обявява открита процедура за доставка на здравно съоръжение за лечебни заведения, бенефициенти по благотворителната самодейност " Българската Коледа ". Стойността на поръчката възлиза на близо 1 млн. лв., набрани от самодейността, акция 2020/2021, оповестиха от прессекретариата на президента.

Предвижда се доставката на здравното съоръжение да се разпореди от уредниците на самодейността в интерес на болници- бенефициенти, определени според разпоредбите за набиране и систематизиране на средствата от акцията, с социална поръчка.

До момента са прегледани постъпилите до края на юни - 395 заявки за подкрепяне на деца от " Българската Коледа ".

След предложение на Експертния съвет и решение на комисията към самодейността са подкрепени 382 деца.

Общата стойност на направените дарения е в размер на 636 693 лева От тях - на 45 деца е обезпечена медикаментозна терапия с растежен хормон. Лекарства са обезпечени и на 11 деца с нефротичен синдром. Подкрепа са получили 312 деца с тежки хронични болести за осъществяване на спомагателна профилирана рехабилитация. На 14 деца са дарени средства за обезпечаване на медицински произведения и помощни средства.

Неясни претенции, липса на настоящи медицински документи и нужда от прецизиране на настояванията и потребностите са повода към този миг част от молбите да не бъдат задоволени, се показва в известието.

На уеб страницата на благотворителната самодейност са оповестени изискванията и реда за кандидатстване за подкрепяне. Всеки родител, чието дете се нуждае от поддръжка за лекуване или рехабилитация, може да попълни нужните документи и ги изпрати на посочения във формулярите адрес. Експертният съвет и комисията към самодейността преглеждат постъпили заявки за подкрепяне целогодишно.

През цялата година могат да бъдат правени и дарения за благотворителната самодейност, припомнят от президентството.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР